10 metode să ai copilul fericit acasă în perioada COVID-19

În perioada aceasta cu toții suntem acasă, atât cei mici, cât și părinții, bunicii, educatorii. A trebuit să ne mutăm toate activitățile acasă fără să vrem, iar totul s-a schimbat într-o secundă și pentru noi, dar și pentru cei mici. 

Dacă ne gândim la noi, odată cu perioada aceasta am devenit mai gânditori, poate prea îngrijorați și mai neliniștiți pentru ce se va întâmpla.

Dacă este să ne gândim la cei mici, putem spune că aceștia s-au trezit dintr-odată acasă în fiecare zi, fără colegii de la grădiniță, școală, fără a mai putea merge în parc sau la bunicii pe care îi iubesc enorm. Fără activități în afara casei, fără alți copii prin preajmă și doar acasă. 

Pentru noi este greu ce se întâmplă, dar dacă ne gândim la cei mici putem spune că pentru ei este și mai grea această perioadă de izolare. 

Astfel noi ne-am gândit să venim în sprijinul tău cu 10 metode care îl pot face pe cel mic fericit în această perioadă. 

  1. Încurajează orice formă de joacă prin casă 

Jocul este o sursă de energie și fericire majoră pentru cel mic. El percepe jocul ca fiind cea mai distractivă activitate, mai ales când această activitate se desfășoară împreună cu cineva. Fii creativ și organizează în fiecare zi un alt joc care să-l facă pe acesta să fie atent și totodată să-și consume energia. Noi îți oferim și alternative aici! 

2. Faceți împreună un program echilibrat între joc și învățare

Copilul va conștientiza ideea de timp și va fi fericit când la final de zi va bifa tot ce era trecut în program. Aveți grijă să realizați un program în care cel mic nu se va simți stânjenit și presat de timp. Poate fi un mod creativ de a petrece timpul și cu rezultate vizibile la final de zi. Ți-am pregătit și câteva idei care îmbină jocul și învățarea într-un mod creativ și distractiv aici și aici!

3. Fii pregătit să fii flexibil

În această perioadă copiii se plictisesc repede și tot timpul trebuie să aibă alternative pentru a petrece timpul. Fii activ în perioada aceasta și asociază orele tale de lucru, cu cele de învățare ale celui mic. Fii atent la schimbările de comportament și încearcă să fii mereu lângă el când are nevoie.

4. Fă spectacol la tine acasă

Ce zici de o oră de muzică intensă și dansuri interminabile? Cel mic va fi fascinat să audă notele muzicale, să râdă și să imite. Faceți concurs – Cine cântă mai bine. Vei vedea că cel mic va fi foarte încântat și își va da toată silința să câștige. Poate la finalul perioadei, cel mic va urma și ore de canto, dacă va fi atras de această latură. Ai aici câteva idei de cântecele ce îl vor încânta pe cel mic!

5. Lasă-ți copilul să te vadă fericit

Poate cel mai important aspect din această perioadă. Emoțiile sunt de cele mai multe ori contagioase. Dacă cel mic te va vedea nefericit, cu siguranță starea de nefericire îl va cuprinde și pe acesta, iar dacă te vede fericit, cu siguranță va fi și el. Fii fericit pentru el pentru  că în final totul va fi bine. 

6. Explică situația celui mic

Acest lucru îl va face să se simtă implicat și va asculta tot ce îi vei comunica. Este modul prin care această perioadă poate fi trecută cu brio, dacă de la început cel mic va cunoaște despre ce este vorba și va înțelege. Fii sigură că vei transmite un mesaj pozitiv, dacă cel mic nu te poate înțelege, nu poate învăța de la tine ce este de făcut. 

7. Arată-i celui mic cât de importantă este generozitatea

Propune-i să realizeze un lucru cu mânuțele lui și spune de la început că acel lucru va fi dăruit. Vei vedea cât este de atent la detalii va fi și cât de minuțios va lucra. La final se va bucura de ceea ce a realizat și tu îi vei oferii aprecierea ta. Aici am pregătit și câteva materiale care îl vor ajuta. 

8. Faceți loc de complimente

Perioada aceasta cel mic are nevoie să audă complimente din partea ta, să se simtă apreciat, să se simtă în siguranță alături de tine. Spune-i mai des te iubesc și scrieți mesaje prin casă de apreciere. Acesta va fi fericit să le găsească prin casă și să le citească. 

9. Sport în casă

Faceți împreună sport prin casă. Se poate juca cu mingea în casă, se dă cu rolele și joacă coarda. Atenție la ce aveți prin casă! 

10. Piesă de teatru în sufragerie

Vă împărțiți roluri, memorați fraze și faceți un spectacol pe cinste. Spectatorii pot fi bunicii care te vor vedea live pe telefon. Cel mic sigur se va bucura de această activitate. Aici câteva povești ce sigur trebuie citite. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *