5 Activități de vară pentru copii

Dragă internatutule! Dacă ți-ai scos capul pe fereastră în ultima vreme, ai putut observa fără prea multă bătaie de cap, că a venit vara. Poate mulți dintre voi aveți deja împachetat bagajul pentru Vama Veche sau Costinești, însă alții o să se lase pe scaun și o să se întrebe ce activități să facă alături de cei mici.

Dacă te afli în cea de-a doua categorie, acest articol va fi, cu siguranță, o mină de aur pentru tine! Îți vom oferi câteva idei creative, prin care vei împușca doi iepuri dintr-o lovitură: te vei distra alături de micuțul tău și îl vei ajuta să își dezvolte aptitudinile.

1. Gătiți împreună!

Acum că cel mic nu va mai fi la grădiniță sau școală, îl poți încuraja să gătească alături de tine. Lasă-l să aleagă preparatul și chiar să citească singur din cartea de bucate ? Înarmați-vă cu multă răbdare și încercați să nu vă implicați prea mult. Această activitate va crea o legătură puternică între tine și copil, va deveni un ajutor iscusit când va crește mai mare și își va dezvolta vocabularul, învățând uneltele din bucătărie, alimentele și diferite preparate.


2. Vizitaţi biblioteca!

Nu este cel mai obișnuit loc pentru o vizită în timpul liber, însă îi va oferi celui mic ocazia să devină bun prieten cu lectura și chiar să socializeze cu alți copii. Cele mai multe biblioteci, mai ales pe timpul verii, organizează multe activități, chiar și prichindei: vizionări de filme, jocuri, spectacole diverse. Lectura este extrem de importantă pentru dezvoltarea optimă a copilului, iar tu ai șansa să pui bazele iubirii pentru această frumoasă activitate.

Poate să fie chiar un moment prielnic prin care aveți posibilitatea să îi exersați engleza într-un mod amuzant și distractiv, cu ajutorul cărților. Noi vă recomandăm cu drag câteva din cărțile noastre, care îi va promite copilului multe ore în fața paginilor colorate. Aveți câteva recomandări năstrușnice aici.

3. Căsuțe din betișoare de la înghețată

Toți copii iubesc înghețata, fie că este vorba de înghețată de ciocolată, vanilie, căpșuni, fistic, sau alte arome minunate, iar cel mai bun anotimp pentru a profita de ea este, desigur, vara. Strângeți bețișoarele de lemn care rămân în urmă, luați un tub mare de lipici și construiți o casă pentru pitici. O puteți decora apoi cu sclipici, hârtie creponată sau de împachetat cadouri și poate avea chiar și un steag. 

Vă veți distra și veți fi și grijulii față de mediul înconjurător!

4. Vânătoare de comori în casă

Acest joc pare simplu, însă satisface curiozitatea copilului și îi dezvoltă creativitatea și inventivitatea. Ascundeți în curte sau într-o cameră monezi, nasturi, dopuri sau creioane colorate și lăsați-l pe cel mic să le găsească într-un interval de timp, pe care îl veți stabili împreună.  Se va simți ca un adevărat explorator!

5. Desenați împreună!

Această activitate îi va dezvolta creativitatea și îi va îmbunătăți abilitățile fizice, cognitive și emoționale în cel mai colorat mod cu putință. Cumpără un bloc de desen, un set de creioane și culori și începeți să desenați prințese, dragoni, mașini zburătoare și căsuțe din povești. Puteți crea chiar propria voastră poveste folosind desenele. Specialiștii sfătuiesc părinții să își întrebe copilul despre însemnătatea desenelor și picturilor sale. Se va simți apreciat și își va dezvolta abilitățile conversaționale. 

Pentru inspirație, schițe și idei, puteți să aruncați cu încredere un ochi aici, ori la acest link pentru un set complet, sau, pentru cei mai mari dintre  cei mici, vă recomandăm să aruncați o privire aici.

Pentru mai multe idei năstrușnice, poți citi mai multe pe librariacuidei.ro

Te așteptăm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *