Carti pop-up in universul copiilor

Carti pop-up in universul copiilor

In calitate de parinti, cautam mai tot timpul surse si metode prin care sa le satisfacem, copiilor nostri, setea de cunoastere. Cartile asta fac: potolesc setea de cunoastere. Astfel, parinti din intreaga lume aleg sa le prezinte celor mici lumea cu ajutorul cartilor, obiecte sigure, cu ajutorul carora cei mici vor putea descoperi lumea inconjuratoare si invata concepte si asimila informatii intr-un mod extrem de practic.

Lectura este una dintre activitatile esentiale pentru dezvoltarea optima a copiilor, avand numeroase beneficii. Lectura imbunatateste creativitatea, imaginatia, le dezvolta copiilor abilitatile de comunicare si gandirea critica. Introducerea lecturii in rutina zilnica a copiilor le va creste stima de sine si va contribui la o buna dezvoltare a acestora pe plan social si emotional.

Articolul de fata explica ce sunt, de fapt, cartile pop-up devenite atat de populare in ultimii ani si prezinta recomandari, pe care cei mici o sa le indrageasca.

CUPRINS

1. Carti pop-up: Ce sunt si cum au aparut. Beneficii

2. Descopera lumea din carti 3D

3. Sugestii de carti pop-up

1. Carti pop-up: Ce sunt si cum au aparut. Beneficii

Termenul de “pop-up” sau “pop up” desemneaza, in limba engleza, ceva ce apare brusc, ceva ce se iveste pe neasteptate.  

Totusi, va intrebati, probabil, ce anume este o carte pop-up. Asadar, o carte pop-up este o carte 3D (tridimensionala), care reda imagini realiste, aceste carti 3D avand detalii reliefate, pe care cei mici le pot atinge, fiind stimulati senzorial si exersandu-si simtul tactil si manualitatea fina.  

Carti pop-up in universul copiilor1

Multe edituri, inclusiv editura Usborne, au inceput sa acorde o mare importanta cartilor pop-up, datorita utilizarii lor in randul micilor cititori care se afla in plin proces de descoperire a lumii inconjuratoare.

Cartile pop-up sunt o alegere ideala pentru copii, acestea fiind interactive si pline de ilustratii colorate, ajutandu-i pe cei mici sa inteleaga mai bine povestea prin ilustratii tridimensionale. Utilizand cartile pop-up, copiii pot deveni parte a povestii, interactionand cu paginile din carte.

Beneficiile utilizarii acestor carti 3D pentru copii: 

  • Imbunatatirea imaginatiei, capacitatii de concentrare si a abilitatilor de lectura – utilizarea cartilor pop-up ii determina pe cei mici sa asocieze cuvintele cu imagini. 
  • Invatarea interactiva – cartile pop-up le ofera celor mici posibilitatea de a deveni parte a unei povesti, de a interactiona cu paginile tridimensionale si de a analiza fiecare aspect al povestii. 
  • Dezvoltarea abilitatilor tactile si de coordonare mana-ochi – datorita paginilor colorate, tridimensionale. 
  • Dezvoltarea abilitatilor emotionale si sociale – copii devin mai empatici, mai atenti si mai intelegatori in relatie cu cei din jur. 

2. Descopera lumea in 3D

De-a lungul timpului, am adus o multime de carti pop-upde la Usborne, imbunatatindu-ne constant colectia, optand pentru titluri interesante, care sa le starneasca atentia si care sa-i stimuleze senzorial pe cei mici.  

O varietate de titluri de carti 3D copii au fost indragite si de parinti, cei mici putand sa descopere minunatiile de ilustratii din carte din nou si din nou. Povesti despre pasari, animale, anotimpuri si basme clasice, devin nemuritoare in manutele atat de curioase ale celor mici. Ilustratiile 3D le imbunatatesc atentia si concentrarea, stimulandu-le imaginatia. 

3. Sugestii de carti pop-up

Cartile pop-up reprezinta instrumentul perfect pentru a sprijini dezvoltarea cat mai armonioasa a copilui. Paginile acestor carti pop up contin imagini 3D si animalute care prind viata si ies pur si simplu in exteriorul cartii. Cei mici vor face cunostinta cu diferite lumi si vor deveni foarte insetati de cunoasterea in amanunt ale acestora. 

Prin urmare, vrem sa va prezentam cateva din colectia de carti pop-up disponibile pe site, in speranta ca o sa gasiti ceva pe placul micutului vostru: 

O carte deosebita, cu ilustratii frumoase si text simplu, aceasta carte ii va permite copilului tau sa invete anotimpurile. Cu un numar de 10 pagini cu ilustratii 3D, cartea il invata pe cel mic diferentele dintre toate cele patru anotimpuri.

Se recomanda a fi oferita copiilor de peste 3 ani.

Carti pop-up in universul copiilor2
Carti pop-up in universul copiilor3

O carte care aduce animalele la viata. Cu un numar de 10 pagini, cartea pop-up contine imagini 3D care prezinta tigri, girafe sau ursi panda in diverse ipostaze.

Se recomanda a fi oferita copiilor de peste 3 ani.

Carti pop-up in universul copiilor4
Carti pop-up in universul copiilor5

Aceaste reprezinta o minunatie superb ilustrata din categoria carti 3D copii, care reda minunata poveste a Frumoasei din Padurea Adormita. Cei mici pot urma traseul instelat al zanelor si i se pot alatura printului, in timp ce acesta descopera turnul secret unde Frumoasa adormita este tinuta captiva. Cartea poate fi un cadou minunat, avand o poveste deosebita, de impartasit celor mici.

Se recomanda a fi oferita copiilor de peste 3 ani.

Carti pop-up in universul copiilor6
Carti pop-up in universul copiilor7

O carte colorata, plina de pasari care isi desfac aripile si zboara de pe pagina. Scrisa liric si informativ, aceasta carte este o incantare de citit cu voce tare, prezentand o selectie minunata de pasari intr-un mod minunat si memorabil. 

Se recomanda a fi oferita copiilor de peste 5 ani. 

Carti pop-up in universul copiilor8
Carti pop-up in universul copiilor9

O carte superba, plina de fluturasi colorati. Aflati cum aripile fluturilor ii pot ajuta sa ascunda sau sa uimeasca pradatorii. Fiti martori la magica transformare a unei omide in fluture.  

Se recomanda a fi oferita copiilor de peste 5 ani. 

Carti pop-up in universul copiilor10
Carti pop-up in universul copiilor11

Carti de povesti 3D: O poveste clasica, indragita de cei mici, povestea Alba ca Zapada este redata in pagini de carti 3D.  

Se recomanda a fi oferita copiilor de peste 3 ani. 

Carti pop-up in universul copiilor12
Carti pop-up in universul copiilor13

O carte incantatoare care prezinta animale din gradina. Albine zumzeteaza in jurul unui pat de flori. Iepurasul cel rautacios sta ascuns printre legume, iar pesti aurii intoata sub crini in iaz. Cu un text simplu pe fiecare pagina, este o placere de citit impreuna cu cel mic.

Se recomanda a fi oferita copiilor de peste 3 ani.

Carti pop-up in universul copiilor14
Carti pop-up in universul copiilor15

In cele 10 pagini ale acestei carti, cei mici pot descoperi orizontul cu London Eye, Shard, Big Ben si Coloana lui Nelson. Aici gasesti si scheletul gigantic din Muzeul de Istorie Naturala. O trupa militara in pasi de mars se deplaseaza din exteriorul Palatului Buckingham. Multe alte obiective turistice din Londra ies din paginile acestei carti 3D.

Se recomanda a fi oferita copiilor de peste 3 ani.

Carti pop-up in universul copiilor16
Carti pop-up in universul copiilor17

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *