4 Locuri pe care le poți vizita alături de copilul tău

Activitățile în aer liber sau într-un mediu organizat sunt un mediu prielnic ca cel mic să se dezvolte intelectual și emoțional, să interacționeze cu alți copii, să facă sport și chiar să își formeze abilități noi, care îi pot fi utile mai târziu. De asemenea, va prinde încredere în sine, va deveni independent și îl vei dezlipi ochii de pe ecranele telefonului mobil, tabletei sau televizorului.

Dacă nu știi unde să îl duci în afară de parcul din spatele blocului sau casa bunicilor, Librăria cu idei îți oferă 4 alternative minunate:

1. Orășelul Cunoașterii (București)

Orășelul Cunoașterii este printre cele mai interesante este primul muzeu interactiv pentru copii din România, unde copiii învață „știința jocului și jocurile științei”.

Această lume plină de fantezie cuprinde Exponate și săli tematice, Ateliere și cursuri și Tabere Urbane, fiecare dintre acestea cuprinzând zeci de activități amuzante și educative.

Copilul dumneavoastră va avea ocazia să învețe chimie, fizică, științele naturii, geologie, programare sau bricolaj în cadrul unor ateliere interactive de 45 -75 de minute structurate pentru fiecare categorie de vârstă. Sau va putea să viziteze cele 100 de exponate interactive, separate în 8 săli, fiecare din ele având o tematică proprie: Fizică distractivă, Water fun experiments, Echilibru și angrenaje, Sport și dexteritate, Optică și iluzii optice, Sala simțurilor, Casa Mea – sala de ateliere și Știință în aer liber.

2. Prăjituresele (București)

O locație kid-friendly din București, unde poți bea o cafea și mânca o prăjitură, iar copilul tău se poate distra în voie. Cafeneaua-cofetărie este luminoasă și prietenoasă, iar curtea spațioasă și locul de joacă amenajat sunt de asemenea foarte important pentru ca cel mic să se distreze între două îmbucături de prăjitură. De asemenea, din 1 iulie se reiau evenimentele pentru pitici.

3. Casa Pixie (București)

Casa Pixie este locul perfect atunci când vrei sa ai un pic de timp pentru tine. Poți savura un ceai, o cafea sau o limonadă, în timp ce copilul tău se joacă într-un spațiu care îi antrenează imaginația prin ateliere, cursuri sau o piese de teatru.

Atelierele sunt foarte variate, care vin în sprijinul dezvoltării de lungă durată a celui mic. Au abordat deja multe teme ingenioase, precum:

  • Sistemul solar
  • Zănuțe ale naturii
  • Pâinici de hobit
  • Cărticele în miniatura
  • Căsuțe de turtă dulce
  • Balon cu aer cald

4. Exploratoriu – Muzeul copiilor (Cluj)

Exploratoriu – Muzeul copiilor este un loc de joacă și explorat pentru copii curioși, unde copilul se pot distra și cunoaște în voie. Exploratoriu are în spate un concept introdus pentru prima dată la sfârșitul secolului XIX-lea, în cartierul Brooklyn din New York.

În contrast cu muzeele tradiționale care se bazează pe principiul “Vă rugăm nu atingeți exponatele”, Exploratoriul oferă exponate interactive care sunt concepute tocmai pentru a fi atinse și manipulate după placul celui mic. Oferă astfel numeroase oportunități pentru a învăța lumea din jur într-un mod ludic și creativ. Explorarea poate fi făcută individual, sau în grup, unele exponate încurajând colaborarea și munca în echipă. Toate exponatele permit și participarea voastră, aceștia putându-se astfel bucura împreună cu copiii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *