Cum să-i inspiri creativitate copilului tău

Imaginaţia copiilor este incredibil de bogată, însă trebuie stimulată tot mai mult. Totuși, pentru a deveni adulți creativi, aceasta trebuie sporită. Creativitatea este un factor important în munca oricărui om, îl ajută să găsești soluții rapide la cele mai complicate probleme și să deseneze mereu cele mai ingenioase desene. Încurajarea creativității este foarte importantă, nu doar în copilărie, ci și mai târziu. Iată câteva activități care pot ajuta:

1.Încurajează-l să se exprime liber și să creeze pe parcurs. Citește-i povești cărora le poate modifica finalul sau parcursul, urmăriți un șir de ilustrații pe bază căror să creeze propria poveste. Sau îndrumă-l să urmărească desenele sale favorite și să realizeze propria bandă desenată pe baza lor.

2. Oferiți-i copilului materiale care să-i dezvolte imaginația. O cutie de carton poate deveni o corabie sau un castel, un prosop poate deveni mantia unui supererou, un mop mătura pe care zboară vrăjitoarele. Pentru copii, exploatarea materialelor este cea mai importantă parte a creației. Materialele ajutătoare trebuie sa fie simple și ușor de utilizat.

3. Încurajați copilul să inventeze scenarii diferite. Joacă prin care copilul dramatizează diferite evenimente care i se întâmplă, îi dezvoltă multiple abilități, în special pe cele sociale și verbale. Joaca în care copilul este mama/ tata, doctorul sau doamna educatoare îi va dezvolta imaginația și îl învăța sa se simta în control asupra situațiilor de viață prin care trece și să se pregatească pentru situații dificile, cum ar fi mersul la doctor. 

4. „Ghicește cu ce seamana norii?” – acest joc este unul foarte amuzant pentru orice copil. Copilul și părintele trebuie să urmărească norii și să le găsească forma sau obiectul cu care seamănă cel mai bine.

5. Puteți utiliza și cărțile cu activități pentru ca cel mic să își dezvolte imaginația. Noi vă recomandăm cu căldură cărțile de pictat cu degețelele. Cărțile de pictat cu degețelele și ștampilă îi invită pe cei mici să-și exploreze creativitatea prin culoare. Acestea conțin vopsele non-toxice pe bază de apă, pentru ca micuțul să fie mereu în siguranță.

Young children enjoying in the playroom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *