Activități pentru călătoriile cu copiii

Călătoriile cu mașina pot fi o provocare atât pentru părinți, cât și pentru copii.

Părinții sunt îngrijoriați -cum vor sta cei mici cuminți atât de mult timp, fără să se plictisească? Iar celor mici le este greu să fie desprinși din mediul lor confortabil.

Cu siguranță că unii copiii văd călătoriile cu mașina ca pe o experiență distractivă, însă, să fim sinceri, dacă excursia durează mai mult de o oră, chiar și tu-copilul mare- vei vrea să ajungi mai repede la destinație.

Noi venim în ajutorul tău cu câteva propuneri de activități amuzante, care încurajează atât educația, cât și creativitatea. Învățarea se poate produce și în medii non-convenționale, fiind chiar recomandată pentru cei mici, pentru că astfel vor asocia informația cu un termen de noutate și o experiență emoțională.

Citește sfaturile noastre pentru ca experiența emoțională a copilului tău să fie una pozitivă!

 

 

 

? Joc educativ

Dacă cel mic a învățat deja un vocabular de bază, poți exersa cu el și alte cuvinte și noțiuni. De exemplu, culorile, elementele naturii, elementele din gospodărie.

Îți propunem un joc interesant și creativ- Eu pot să văd….

Îi vei spune această frază celui mic, urmată de o noțiune clară, cum ar fi: Eu pot să văd un obiect roșu care se mișcă- poate fi vorba despre o altă mașină care se află în față voastră. De asemnea, va fi necesar să stabilești și câteva reguli simple: de câte ori spune fiecare câte un element și cine va răspunde.

Astfel cel mic își poate  reactualiza unele noțiuni și poate descoperi unele concepte noi. Astfel vei crea un mediu educativ pentru copilul tău!

 

 

? De citit, oriunde

Cea mai simplă metodă de a-l distra pe copilul tău într-o călătorie este să îi oferi cartea sa preferată! Sau, mai mult decât atât, îl poți captiva cu unele  titluri noi. Astfel vei ști sigur că este atent la noua lume pe care o va descoperi în paginile cărții.

Este, însă, important, să ții cont că unii copii au sensibiltate pentru mișcare, ceea ce înseamnă că o carte cu mult text nu este tocmai potrivită pentru ei.

Noi te sfătuim să alegi cărți cu sunete sau cărți senzoriale. Cărțile cu sunete îi vor captiva pe cei mici , le vor răsfoi cu bucurie, găsind noi fragmente muzicale la fiecare pagină.

Cărțile senzoriale sunt excelente pentru drumurile lungi, pentru că cei mici nu se vor mai sătura de texturile noi și interesante ale diferitelor materiale. De asemenea, multe cărți de acest fel reprezintă imagini din realitate. De exemplu,  cartea That’s not my goat spune povestioara unei căprtițe amuzante, pe care este foarte posibil ca cel mic să o vadă în realitate pe geamul mașinii, în tipul excursiei.

Îți recomandăm să arunci un ochi în secțiunea noastră de cărți, pentru alte titluri potrivite?

 

 

 

? Colorat inedit

O altă activitate creativă care îi va fascina pe cei mici este coloratul.

Îți propunem să îi oferi copilului un board alb, de tipul scrie și șterge și niște markere. Îți indicăm să folosești unele markere pe baza de apă, pentru a fi mai ușor de curățat de pe materialele textile.

O altă idee este să îl lași pe cel mic să coloreze geamurile mașinii. Pentru asta va fi nevoie de markere speciale pentru geamuri și sticlă, se găsesc la magazinele pentru copii și cu siguranță le găsești ușor pe internet.

Prin aceste activități îl vei încuraja să fie cât mai creativ, să se exprime liber și găsească inspirație aproape, în obiectele și imaginile văzute în jurul său. Cu atât mai mult, într-o călătorie va experimenta cadre noi, senzații diferite și emoții speciale. În acest fel, se va manifesta într-un mediu controlat și sigur, unde va primi apreciere.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *