Montessori în viața reală- Decorațiuni pentru grădină sau balcon

A venit căldura  și odată cu ea dragul de a petrece timp în natură.

Fie că te bucuri alături de copilul tău de o dimineață însorită în balcon, ori o seară liniștită în grădină, știm că vrei că cel mic să aibă parte de experiențe minunate, pe care să le țină minte toată viața.

Datoria ta de părinte este să petreci cât mai mult timp cu cel mic, pentru a crea momente pline de însemnătate. Pentru asta, cele mai potrivite activități sunt cele de tip Montessori– copilul va învăța prin joacă!  De asemenea, îl vei putea asista și chiar te vei putea implica și tu.

Noi îți propunem să îți decorezi balconul sau grădina cu cele mai frumoase opere de artă, cele făcute chiar de copilul au! Astfel, îți sărim în ajutor du 3 idei de tip do it yourself, simple, dar care vor aduce un rezultat fabulos.

Poți transforma orice obiect într-o jucărie Montessori, cu puțină imaginație!

:dizzy:? Decorațiune plutitoare- dreamcatcher

Pentru această decorațiune vei avea nevoie de: o bază-un cerc stabil, poți folosi o brățară veche, sau poți folosi chiar și bucățele de lemn sau orice ai la îndemână în apropiere și ți se pare potrivit.  De asemenea, mai ai nevoie de ață și muulte mărgele colorate.

Asigura-te că ața este potrivită pentru dimensiunea mărgelelor, pentru a-i ușura munca celui mic! Veți trece sfoara prin mărgele și apoi o veți lega de bază. De asemena, baza poate fi personalizată- cel mic o poate colora, picta, sau chiar acoperi stickere!

Atârnă apoi decorațiunea într-un loc predispus vântului și urmărește cum opera de artă a copilului tău prinde viață!

? Caracatița veselă

Această decorațiune necesită răbdare, întrucât este ceva mai complexă pentru cei mici, însă mult mai creativa! Veți avea nevoie de: o farfurie de unică folosință, hârtie colorată, sfoară, lipici, paiete, nasturi și ce alte obiecte mai găsiți prin apropiere și le considerați potrivite-creativitatea nu are limite.

Pe partea farfuriei destinată folosirii veți lipi hârtia colorată, fâșiile de paiete, sfoară etc.. Le puteți lipi pe mijloc, ca un mănunchi, ori pe marginea exterioară. Întoarceți farfuria astfel încât hârtia să atârne. Puteți lipi acum ochii și celelalte decorațiuni. . De asemenea, puteți face o gaură pe mijlocul farfuriei, prin care să treceți o sfoară, pentru a pune amuzanta caracatița  unde doriți. Această activitate educativă îi va învăța pe cei mici ce înseamnă răbdarea și munca în echipă.

? Meduza strălucitoare

Pentru această decorațiune vei avea nevoie de o lumânare tip pastilă care funcționează  pe baterii, pe care o găsești la magazinele de bricolaj sau la cele de decorațiuni interioare.

De asemenea, vei mai avea nevoie de hârtie creponată sau, după preferință, de hârtie tip șervețel, un bol, lipici și o sfoară. Veți aranja hârtia în jurul bolului, după care o veți lipi fâșie peste fâșie. Atenție, însă, hârtia nu trebuie lipită pe bol! După ce hârtia lipită capătă forma unui abajur, extrageți bolul. Pe partea inferioară a lumânării veți lipi fășiile de hârtie pe care le veți tăia și aranja în prealabil.

Legați un capăt al sforii de lumânare și celălalt capăt îl treceți prin abajurul de hârtie, găurit în prealabil. Poziționați meduza strălucitoare în locul dorit, declanșați lumânarea și bucurați-vă de magie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *