Metode de parenting

Fiecare părinte își dorește tot ce este mai bun pentru copilul său. Să fie educat, disciplinat, înțelegător, să învețe și să își dezvolte anumite abilități ce îi vor fi de ajutor în viață. 

Dar de cele mai multe ori acestea sunt doar câteva așteptări pe care fiecare părinte le are, încă din punctul în care se gândește să aibă un copil. Modul în care acestea se îndeplinesc diferă de la părinte la părinte și de la copil la copil. Totul e diferit în practică!

În ziua de astăzi nu ar mai trebui să cauți un tipar anume după care să-ți  crești copilul, nu ar mai trebui să faci comparații între cel al vecinei sau a celei mai bune prietene.

Ar trebui să te concentrezi pe propriul mod în care să-ți crești copilul, timpul pe care îl acorzi acestuia și iubirea pe care o porți pentru acesta. 

Cred în puterea exemplului și consider că un copil nu se va dezvolta după reguli prestabilite, ci îți va urma modelul. Totul pleacă de la tine. Să fii mai bun pentru copilul tău și el te va răsplăti înzecit pentru efortul depus.

Este important să te asiguri că metoda pe care ar trebui să o urmezi este susținerea creșterii și dezvoltării sănătoase, deoarece modul în care interacționezi cu cel mic îl va influența pentru tot restul vieții.

Și totodată ar trebui să ți cont de 3 aspecte, poate cele mai puternice 3 moduri prin care să îți poți crește copilul fericit. Consider că acestea ar trebui să se regăsească în fiecare metodă de educație și creștere a fiecărui copil.

1.Fii atent la nevoile copilului!

Copilul nu are nevoie de lucruri materiale, ci de afecțiune și timp pentru acesta. De cele mai multe ori te concentrezi pentru a oferi celui mic tot ce este mai bun și uiți că timpul pe care îl acorzi acestuia ar trebui să ocupe cea mai mare parte. 

Oferă celui mic timp pentru a-l asculta, a te juca cu el, a învăța împreună și astfel îți poți consolida relația într-un mod firesc și ușor. Aici ți-am pregătit câteva idei de a petrece timpul împreună cu el. 

2. Impune limite cu afecțiune

Da trebuie să impunem și limite în creșterea celui mic, pentru că lipsa acestora îi poate afecta comportamentul mai târziu. Fără limite acesta nu o să cunoască ce este responsabilitatea, asumarea de riscuri, respectul, punctualitatea și autodisciplina. 

Însă ce este cel mai important de reținut este faptul că aceste limite trebuie impuse cu afecțiune, cu iubire, ca cel mic să conștientizeze ce importanță au acesta în dezvoltarea sa. Explică fiecare limită și de ce este impusă, acordă-i posibilitatea de a-și exprima părerea și fă-l să înțeleagă că aceste limite îi vor fi de ajutor în prezent și în viitor. Aici ți-am pregătit câteva povești care îl pot face să conștientizeze că are nevoie și de aceste limite.

3. Fără pedepse!

Poate cel mai puternic mod prin care îți poți crește copilul fericit este să nu recurgi la pedepse. Asta nu îl va face să conștientizeze ce face, ci îl va face să devină mai irascibil, cu un comportament mai neplăcut și mai impulsiv, pentru că nu va înțelege pedepsele. 

Oferă celui mic posibilitatea de a înțelege ce a greșit. Vorbește cu el despre greșeala pe care a făcut-o, întreabă-l de ce a reacționat așa, încearcă să îi înțelegi comportamentul.i Găsește o metodă prin care acesta să-și poată repara greșeala și să conștientizeze că nu trebuie să se mai repete. 

Așa că secretul nu stă în metode pe care trebuie să le urmăm, ci în exemple, iar tu ești singurul exemplu pentru copilul tău. 

Te invit să citești și articolul anterior aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *