5 Povești de seară pentru copii

Timpul petrecut alături de copilul tău este cea mai frumoasă bucurie pe care o poți obține că părinte.

Fie că vă jucați împreună, ori îl îndrumi și îl înveți noțiunile elementare, copilul  va învăța de la ține prin puterea exemplului. O activitate importantă pe care ar trebui să o desfășori alături de copilul tău este cititul.

Cititul, încă de la cele mai fragede vârste, dezvoltă memoria, imaginația, limbajul, empatia și înțelegerea. Este important ca cei mici să asculte poveștile cărților, pentru că acestea prezintă adevărate lecții de viață.

Când cel mic este supărat, fericit, enervat, va vedea că nu este el singurul care are aceste trăiri și că ele sunt absolut normale și sănătoase. De asemenea, prin exemplul poveștilor, va vedea cât de ușor este să găsești soluții pentru o problem, cu calm și înțelegere. Astfel, copiii vor empatiza, vor învăța să înțeleagă și să privească lumea înconjurătoare printr-un filtru al compasiunii.

Mai mult decât atât, cei mici vor dezvolta o imaginație creativă și gândirea în sistemul unei judecăți de valoare. Dacă te va vedea pe tine citind și citindu-i, cel mai probabil, când va crește, își va crea același obicei.

Librăria cu Idei va propune 5 povești pe care să le citiți copiilor înainte de culcare. Două dintre acestea sunt povești ale unor autori români, iar trei dintre ele sunt de circulație internațională.

1. Cartea lui Apolodor de Gellu Naum

Cu siguranță ați auzit deja despre această carte ? Cartea lui Apolodor este o povestioară în versuri despre un biet pinguin la circ. Povestea urmărește greutățile sale departe de casă, deciziile și soluțiile pe care trebuie să le stabilească pentru a fi fericit.

 

2. Căprioara de Emil Gârleanu

Cei mai mulți părinți au studiat această poveste la școală. Cu siguranță că cei mici vor avea de învățat despre emoție, compasiune și sacrificiu, prin exemplul unei povești cu adevărat extraordinare despre iubirea pe care o are o mama pentru copilul ei. Se va lăsa cu lacrimi, dar și cu o îmbrățișare și recunoștință.

 

 

3. Frumoasa și Bestia

Această poveste bine-cunoscută îi va învăța pe cei mici ce înseamnă a judeca o carte după copertă, așa cum spune proverbul. Cartea urmărește povestea unui prinț transformat în bestie și dragostea să față de o frumoasă fată. Finalul fericit va demonstra că adevăratele valori ale unei persoane sunt cele morale.

 

4. Scufița roșie

Povestea unei fetițe care se îngrijește de bunica sa-această carte a intrat deja în folclorul internațional al povestioarelor pentru copii. Și nu în zadar, căci, deși nu urmărește tocmai un fir realist al vieții, cei mici vor afla că încrederea este un lucru care se câștigă și nu vine ca ceva gratuit, iar grija pentru familie este extrem de importantă.

 

5. Micul Prinț

Această carte emoționantă nu se adresează doar copiilor. Dacă nu ai citit-o deja, bucură-te de o oră petrecută alături de copilul tău și această carte. Se urmărește povestea unui aviator care a avut un accident teribil și, astfel, l-a întâlnit pe Micul Prinț. Alături de el, a trecut printr-o adevărată călătorie inițiatică și aflat marile taine ale vieții.

?Dacă te-am convins cu aceste 5 propuneri, te invităm să lași un comentariu cu cartea ta preferată! Iar dacă vei citi ori ai citit deja aceste povești alături de cel mic, așteptăm impresiile tot în secțiunea de comentarii.?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *