Activități primăvăratice pe care să le încerci alături de copilul tău

Acum că primăvara s-a hotărât în cele din urmă să apară, soarele ne trezește mult mai zâmbitori dimineața, iar fluturașii și albinele își dezmorțesc aripioarele în grădinile cu flori, a venit momentul ca al tău copil să descopere minunata lume înconjurătoare!

Cei mici sunt fascinați de fiecare lucru nou din jurul lor, se știe prea bine. Fiecare anotimp aduce cu sine noutățile și capriciile sale și niciodată o primăvară nu seamănă cu alta! În fiecare an, parcă mai frumos, mai bogat și mai îmbietor înflorește tabloul naturii.

Așa că îți propunem 3 activități educative pe care să le încerci alături de cel mic, în natură, căci timpul petrecut împreună este cel mai valoros. ?

     1. Vânătoarea de comori- găsește fiecare plantă propusă

Pentru această activitate vei avea nevoie de câteva elemente, cum ar fi: imagini cu plantele pe care le propui pentru joc, un coșuleț sau o cutie. Poți căuta și alte metode creative, de exemplu  un carton de ouă sau o tavă pentru brioșe, în care să pui imaginile cu plante. Copilul va căuta plantele respective și le va depozita în spațiile destinate. Astfel, îl poți învăța pe cel mic numele fiecărei plante, importanța ei și multe alte curiozități.

     2. Vânătoarea de comori- găsește câte o plantă pentru fiecare culoare

Această activitate se aseamănă foarte mult cu cea precedentă, însă acoperă o arie mai vastă a naturii și a creativității. Îți propunem să te folosești, din nou, de ce obiecte ai la îndemână în casă:  un carton de ouă, o cutie, un coș. Îți recomandăm să alegi, totuși, niște obiecte care să aibă interiorul compartimentat. Vei colora, împreună cu cel mic, o foaie de hârtie în diferite culori și apoi o vei decupa, după care  le vei așeza în câte un compartiment al cutiei. Cel mic va trebui să găsească câte un obiect din natură pentru fiecare culoare.

     3. Creează o nouă lume- crește o mică seră

Această activitate îl provoacă pe cel mic atât prin caracterul ei inovativ, cât și prin aspectul responsabilității. Vei avea nevoie de un plic de plastic transparent, ori o pungă de dimensiuni mici, transparentă. De asemenea, vor mai fi necesare: pământ pentru flori, semințe (de flori, legume, alte plante etc.), hârtie și creioane colorate. Tu și cel mic veți așeza pământul în plicul transparent, apoi veți pune semințele și puțină apă. Pentru a personaliza mica seră, copilul poate decupa și colora o ramă, în care se va încadra sera.

Este foarte important ca aceasta să fie lipită apoi pe geam, sau depozitată într-o zonă cu multă lumină. Copil tău va urmări cum se dezvoltă o nouă lume și va avea responsabilitatea de a o îngriji.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *